INFORMATIE

Deze goede voornemens maken van 2018 een feestje!

Meer bewegen, meer sparen en minder snoepen. Dat waren vorig jaar de drie populairste voornemens voor 2017 onder Nederlanders. Zou het al die fanatiekelingen gelukt zijn? We hopen natuurlijk van wel, maar in hetzelfde onderzoek kwam ook naar voren dat het jaar daarvoor slechts een op de zes mensen zich aan hun eerder gemaakte voornemens hielden. Dat belooft niet veel goeds voor het komende jaar. Tenzij… we onze goede voornemens voor 2018 leuker maken. Zodat we 2018 nóg gelukkiger worden dan we al waren! Hang de onderstaande voornemens / bucketlist boven je bed en afstrepen maar!
 


In 2018… ga ik relaxter door het leven
Te veel stress heeft een negatief effect op organen als je hart en maag, kan ervoor zorgen dat je sneller veroudert en kan schouder- en nekklachten veroorzaken. Maar bovenal maakt het je minder gelukkig. Daarom zorg jij ervoor dat je het komende jaar relaxter door het leven gaat. Je begint de dag met een goed ontbijt waar je lekker de tijd voor neemt. Je neemt trouwens overal wat meer tijd voor. Is je reistijd een half uur? Dan vertrek je veertig minuten voor de aanvang van je afspraak; dan is die openstaande brug meteen minder erg. Je ontspant wat vaker in de sauna en neemt regelmatig een beautybehandeling. Gewoon, omdat je er blij én gezond van wordt!
 
In 2018… onderneem ik iets avontuurlijks
Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken, bijvoorbeeld door een avontuurlijke belevenis
te plannen. Ga tokkelen of abseilen van de Euromast, parachutespringen op Texel of mountainbiken in de Ardenne. Of maak een fantastische reis naar het land dat je altijd al in het echt hebt willen meemaken. Wil je het extra avontuurlijk maken? Ga dan lekker alleen en zonder te veel geld op zak.
 
In 2018… investeer ik in mezelf
Investeren in jezelf zorgt voor persoonlijke ontwikkeling, verrijkt je leven en maakt je succesvoller. Leer in 2018 een nieuwe taal, volg een cursus wijn proeven of leer een muziekinstrument te bespelen. Daar heb je niet alleen het komende jaar, maar je leven lang plezier van! Wat je investeert hoeft niet altijd geld te zijn; ook tijd in jezelf investeren is belangrijk. Lees een goed boek, ga vaker naar de sportschool en neem wat vaker een massage. Dat is ook nog eens goed voor je lijf en dat zorgt dat jij dit jaar lekker soepel doorkomt.
 
In 2018… ga ik vaker naar buiten
Stap op de fiets, ga met je hond naar het strand, ga voetballen met je (klein)kinderen of nichtjes en neefjes of start met een hardlooptraining in een gezellige loopgroep. Van buitenlucht en de natuur word je namelijk heel blij! Uit onderzoek blijkt dat de natuur ervoor zorgt dat we minder pijn en negatieve emoties ervaren. Ook worden we creatiever door vaker buiten te komen en kunnen we ons in het dagelijks leven beter concentreren.
 
In 2018… treed ik buiten mijn comfortzone
Ben je bang dat 2018 een saai jaar wordt? Treed dan buiten je comfortzone! Neem een totaal ander kapsel, koop een ticket voor een festival waar je normaal nooit naartoe zou gaan of begin met een sport die je nog nooit hebt gedaan. Bij Orange Wellness Club hebben we trouwens een hele rij aan groepslessen waar er vast één tussenstaat die je nog nooit geprobeerd hebt. Heb je bijvoorbeeld al eens Zumba gedaan?
 
In 2018… ga ik vaker met vriend(inn)en op stap
We weten: je hebt het ontzettend druk met werken, sporten en allerlei andere verplichtingen. Maar word je niet ook harstikke gelukkig van een avondje samenzijn met vriend(inn)en? Plan een vaste dag in de maand om gezellig bij elkaar te komen en ga lekker samen uit eten, naar de sauna of samen sporten. Ook leuk; start een eet- of boekenclub.
Delen op facebook